Články

V této rubrice se dočtete o nejčastěji používaných a velmi funkčních potravinových doplňcích. Vycházím z ověřených zkušeností. Pro více informací můžete také napsat na můj email:msvienty@seznam.cz

 

V dnešní době jsou jedním z nejslabších a nejvíce zatěžovaných orgánů právě ledviny, játra a plíce. S ohledem na stravování a nedostatek pohybu také samozřejmě slinivka, žaludek a tlusté střevo.

Cordyceps sinensis:

Z Tibetu k nám přichází fantastický potravinový doplněk cordyceps sinensis. Jedná se o malou rostlinku parazitující především na larvách molů rodu Lepidoptera setrvávajících v zemi z nichž během jara vyroste prstovitá plodnice. Tato kombinace dává houbě Cordyceps mimořádné vlastnosti. Nemálo přispívá také fakt, že Cordyceps žije především v oblastech nad 3000 m.n.m. v prostředí Tibetských hor. Jinde se ji daří jen velmi málo. Její léčebné účinky jsou poměrně široké.

* Tonizují jinovou i jangovou složku ledvin (posilují ledviny). Řeší se tak nejen oslabená imunita či problémy se spodními partiemi zad, ale také třeba pomočování. Posilují sexuální energii.

* Posilují játra. Pomáhá u steatózy způsobené alkoholem, příp. i cirhóz. Působení regeneračně na tkáň jater, využití nachází i u rakoviny jater s velmi vysokými enzymy jater.

* Cordyceps je přírodní antibiotikum. Potlačuje bakterie pneumokoky, streptokoky, zlaté stafylokoky a má protizánětlivé účinky; využití u opakovaných infekcí.

* Dále cordyceps pomáhá při depresivních stavech, protistresově, podporuje látkovou výměnu a vylučování škodlivých metabolitů. Má hypoglykemický účinek.

* V tradiční čínské medicíně se cordyceps používá pro doplňování plic (kašel i chronický, dušnost a alergie), moderně i jako antiastmatikum

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=pO8kpTrAGWY&feature=player_detailpage

U mě, na základě diagnostiky je možné koupit cordyceps za 1400Kč od firmy Starlife.

 

Tlusté střevo

Česká republika je jedním z předních míst na světě s onemocněním tlustého střeva. Proč? Jíme příješ velké množství červeného masa a malé množství zeleniny či ovoce. Sedavý způsob života a alkohol. Řešení? Změnit způsob stravovaní, více pohybu a pokud toho nejsme schopni či ochotni, pak aspoň nasadit sladkovodní řasu Chlorellu Pyrenoidosu. Její účinky by zaujali obsáhlý text. Stačí když napíši, že odvádějí toxické látky z těla a tlustého střeva, váží těžké kovy, harmonizují až na buněčnou úroveň, skvěle vyživují! Snižují zakyselenost. Více si můžete přečíst na webových stránkách, odkazů je spousty...

U mě, na základě poporučení je možné koupit Chlorellu Pyrenoidosu za 1140Kč od firmy Green Way.